För nån vecka sen fick jag för mig att göra paj till efterrätt. Ett nytt recept som finns på botten av pajen.
Fyllningen i receptet gjorde jag inte, eftersom jag inte hade någon gräddfil men jag hällde i hallonen/smultronen på degen och hällde sedan över lite äkta vaniljsocker.
Pajdegen
125 g smör
1 1/4 dl socker
2 ägg
125 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
Rör fett och socker poröst. Rör ner ett ägg i taget. Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret. Täck formen med degen.
Fyllning
Blåbär eller hallon
1 burk gräddfil
1/2 dl socker
1-2 tsk vaniljsocker
1 ägg
Lägg blåbären eller hallonen i formen. Blanda alla ingredienserna tillsammans och häll över blåb
ren. Grädda i 225 grader i ca 20 minuter eller när fyllningen stelnat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar